Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni

de Criss in Torturi, 2 Feb 2012 | 8868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao                                           
  • -1 praf de copt
  • (am avut nevoie de inca un blat subtire, astfel ca am injumatatit cantitatile si am mai copt un blat)
  • Crema mascarpone:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml frisca
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar
  • Mousse de capsuni:
  • -500 g capsuni congelate
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Pentru glazura:
  • -100 g ciocolata cu lapte
  • -50 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
  • Pentru bordura:
  • -250 g ciocolata amaruie (merg si 300 g)
  • -folie aerata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni:

Blatul: (identic cu cel de la prajitura Padurea Neagra)

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Crema cu mascarpone:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Mousse de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in putina zeama lasata de capsuni. Capsunile le-am lasat sa se decongeleze, apoi le-am pasat cu mixerul vertical. Peste piureul de capsuni se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc sa se infierbante si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie fiert. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste gelatina, apoi se lasa crema la racit. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de capsuni.

Pentru glazura, am topit ciocolata la microunde. Atentie, nu trebuie lasata mult pentru ca se zahariseste. Eu o las cateva secunde, apoi amestec bine cu lingura. Daca nu s-au topit bucatile de ciocolata, o mai pun cateva secunde, apoi amestec din nou si adaug frisca lichida, cam pana cand cred eu ca e buna consistenta .

Pentru bordura, am topit 250 g ciocolata amaruie, fara a adauga frisca de aceasta data. Doar ciocolata amaruie. Apoi cu lingura am intins pe folie aerata toata ciocolata. Ajutata de sot, am invelit marginea tortului, am pus tortul in frigider 30 de minute dupa care am desprins usor folia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

iry-gabriela 1

04.02.2012, 13:32

arata fff bine

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:27

favorit scie pe el.....felicitari

gaby_duceag 1

06.06.2012, 12:55

Eu nu vazusem asta.Cat de frumos este!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de trufe